Archiv článků

Sladké ale bez cukru?

25.12.2014 18:56
Nejen vánoční cukroví má být sladké, aby potěšilo a navodilo pocit pohody. Sladkou chuť potřebujeme od narození. Bílý cukr je však návykový a nedělá dobře tělu v mnoha oblastech. Naštěstí máme dostatek možností, jak si život bezpečně osladit sladkými dobrotami i bez cukru. Přijďte si...

Kolik energie sníme o Vánocích?

15.12.2014 23:05
... a kam se uloží? Vánoce a tím i tradiční vánoční hody jsou před dveřmi. Pečeme, uklízíme, nakupujeme, těšíme se na Ježíška… Naše tělo i emoce to zvládají u každého jinak. Podívejme se, kolik energie přináší neobvyklý příjem dobrot našemu tělu.   Taková pravá rybí polévka...

Koření proti choření

30.11.2014 22:35
Po nahlédnutí do skladby a poměru živin na talíři si dnes přivoníme ke koření. Jako je láska kořením života, koření v kuchyni dokáže z mnoha pokrmů udělat opravdu lék. Ostrá, pálivá chuť patří k období podzimu. Vyhání z těla chlad, podporuje pocení, zlepšuje činnost plic a...

Vitalka a Ateliér zdravé ženy v PROSINCI pro Vás pořádají :-)

27.11.2014 22:13

Živiny, co nás živí 3. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.

25.11.2014 19:34
Tuky Tuky jsou nejbohatším zdrojem energie pro naše tělo. Usnadňují vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích, chrání vnitřní orgány před poškozením, udržují tělesnou teplotu, tvoří se z nich některé hormony. Tuky v našem jídelníčku míváme živočišné /mléčný tuk,sádlo, lůj, rybí olej/...

5. kreativní setkání ve Zdravé kuchyni - v pátek 5.12. a 12.12.2014 od 17.00 hodin

23.11.2014 21:58
Zdravé vánoční hody  příprava a ochutnávky harmonické stravy ve Vitalce  V. Naušová & I. Čeňková - rezervace do 3.12.      

Jídlo pro zdraví - přednáška - ve čtvrtek 4.12.2014 od 17.30 hodin

23.11.2014 21:56
Jak chutě souvisí se zdravím  přednáška z cyklu Jídlo pro zdraví ve Vitalce, Vídeňská 1, Klatovy  tématem provází V.Naušová       

Živiny, co nás živí 2. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.

19.11.2014 21:15
Bílkoviny   Další živinou a to velmi důležitou jsou bílkoviny. Jsou stavebním materiálem pro svaly, kosti, vazy, zuby i pro všechny buňky. Potřebujeme je také pro tvorbu trávicích šťáv, hormonů, enzymů, krve a obranných látek. Je jich nejvíce potřeba v mládí pro správný růst a vývoj dětského...

4. kreativní setkání ve Zdravé kuchyni - v pátek 21.11.2014 od 17.00 hodin

16.11.2014 10:57
- pro velký zájem přidáváme další termín - jsou poslední 3 volná místa! Tak neváhejte! :-) Již po čtvrté se sejdeme na kreativním vaření ve Zdravé kuchyni, tentokrát s tématem: "Podzim na talíři a koření proti choření". Čeká na Vás vaření, ochutnávky a recepty harmonické stravy pro...

Živiny, co nás živí 1. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější je, čím ho naplníme.

09.11.2014 13:51
Sacharidy Na první přednášce z cyklu "Jídlo pro zdraví" 6. listopadu ve Vitalce jsem dostala zajímavé dotazy. Odpovědi by mohly zajímat i ty z vás, kteří jste se nemohli tentokrát zúčastnit. Téma vyváženosti živin v podobě výživových pyramid je velmi diskutované téma i...
Záznamy: 91 - 100 ze 112
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>