Jaro a očistné kúry

22.02.2015 12:20

Únor si pomalu podává ruku s březnem, všichni se těšíme z prvních slunečních paprsků, i když někdo jen z postele, kde si léčí letošní chřipku. Nachlazeni, kašel, chřipka, to vše je známkou, že v těle energie neproudí tak, jak by měla. Někdy jí překáží hlen z cukrů, mléčných výrobků, citrusů. Někdy do nás vlezl chlad, tak se musíme zpotit.Někdy je naše imunita stresem i stravou tak oslabená, že chytíme každý bacil. V každém případě je dobré ubrat na jídle, odpočinout si od všeho a od všech a bacily a viry z těla vyhnat osvědčenými “babskými radami“ jako je zábal z cibule, zázvorový čaj, česnečka …

 

Na jaře tělo samo zatouží po očistné kůře. Zbavit se nadbytku toxinů nejen ze zimní nedostatečné stravy, ale i z léků, nedostatku pohybu na čerstvém vzduchu.

 

Obecně o detoxikaci jsem již psala v nedávném příspěvku "Nejen novoroční detoxikace". Po každé detoxikace se vyčistí krev, omládne kůže, tělo zregeneruje.

 

A jarní očistná kůra? Pro koho je vhodná, kdy a jak by měla probíhat?

Každý, kdo cítí potřebu se vyčistit, není oslaben po nemoci nebo unavený po zimě a má v pořádku ledviny, může začít očistnou kůru sám již v březnu. Odlehčená strava v menším množství a pohyb na čerstvém vzduchu, ideálně v čase od Úplňku …

 

Letos opět právě v tyto dny od 5. 3 do prvního jarního dne 21.3. začíná i náš první jarní detoxikační program, kterým zájmce provázím.

Přihlášení jsou předem informování o průběhu programu a pak následuje pravidelné zasílání e-mailů s doporučením na jednotlivé dny. Jedná se o úpravu stravy, detoxikaci střev, jater, vhodné cvičení, mentální očistu … Všem poskytuji terapeutickou podporu, nastanou – li léčebné krize a následně společně upravujeme průběh detoxikace.

Po celou dobu Vitalka nabízí k nákupu vhodné potraviny, denně vaří i jedno detoxikační menu.

Přihlásit se můžete u mne do 2. března, kdy je i informační schůzka zájemců.

 

Pro ty, kteří se na detoxikaci zatím necítí, je připravena březnová přednáška a vaření pro blaho našich jater. Víte, že čínská medicína je nazývá Velitelem našeho těla? 

Jak si toho svého velitele předcházet se dozvíte:

19. března od 17,30 hod. - přednáška „Zdravá játra a žlučník – detoxikace, výživa“

20. března od 17,00 hod. - kreativní kurz vaření ve Zdravé kuchyni „Jaro na talíři “

 

I v tomto předjaří, kdy je málo opravdu čerstvých potravin, může být naše jídlo dobré a zdravé. Vitalka ví jak na to, zveme vás na oběd …

 

Vlaďka Naušová

průvodce vaší zdravou stravou

výživová poradna Vitalky

Vídeňská 1, Klatovy

Tel. 776 823 938